Historisk arkiv

Statssekretær Johansen deltar på AU-møtet 20.-24. januar i Sudan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Tema for samtalene med ministrene fra flere afrikanske land vil bl.a. være pågående konflikter, som krigen mellom Etiopia og Eritrea, fredsprosessen i Sudan og situasjonen i Darfur og situasjonen i DR Kongo. (17.01.06)

Pressemelding

Nr.: Unr./06
Dato: 17.01.2006

Statssekretær Johansen deltar på AU-møtet 20.-24. januar i Sudan

Statssekretær Raymond Johansen reiser onsdag kveld til Sudan, for å delta på African Unions ministerrådsmøte og toppmøte 20. til 24. januar i Khartoum.

Statssekretær Johansen vil ha samtaler med ministre fra Afrikas Horn, Øst-Afrika, Sentral-Afrika og deler av Vest-Afrika. Tema vil være pågående konflikter, som krigen mellom Etiopia og Eritrea, fredsprosessen i Sudan og situasjonen i Darfur og situasjonen i DR Kongo. I lys av amerikanernes nye utspill for en løsning på Etiopia-Eritrea konflikten vil en samtale med amerikanske myndigheter være særlig aktuelt.

Norge har vært representert på politisk nivå under fem tidligere toppmøter. Norsk politisk deltakelse understreker ønsket om oppfølging av det sterke norske engasjementet i Afrika og samarbeidet med AU. Den norske støtte til AU er på 20 millioner kroner for 2006.

Kontaktperson for turen er Gunnar Andreas Holm, tlf. 2224 3960, mobil 9154 4279.