Historisk arkiv

Støre: - Uakseptabel dødsdom mot sykepleiere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Den libyske påtalemakten har etter vår informasjon ikke kunnet legge fram tilfredsstillende bevis mot de tiltalte. Vi håper at denne saken nå blir brakt inn for en høyere rettsinstans, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (20.12.06)

Pressemelding

Nr.: 164/06
Dato: 19.12.06

Uttalelse i forbindelse med dødsdommen i Libya

- Det er uakseptabelt at den libyske domstolen har opprettholdt dødsdommene mot de fem bulgarske sykepleierne og den palestinske legen under dagens ankebehandling, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Det at 426 barn er blitt hiv-smittet og flere allerede er døde, er dypt tragisk. Samtidig har etter vår informasjon den libyske påtalemakten ikke kunnet legge fram tilfredsstillende bevis mot de tiltalte. Vi håper at denne saken nå blir brakt inn for en høyere rettsinstans, understreker utenriksministeren.

Så langt har Norge bevilget mer enn 200.000 NOK (25.000 Euro) til Benghazifondet, som skal gå til opprustning av sykehuset i Benghazi hvor de libyske barna ble smittet av hiv. Fondet vil også dekke helsebehandling for de smittede barna på sykehus i Frankrike og Italia.