Historisk arkiv

Utenriksminister Jonas Gahr Støre fordømmer bombeaksjonen i Samarra

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Angrepet på en av Sjia-islams viktigste helligdommer bidrar til å fremprovosere sekterisk konflikt og til å undergrave irakernes ønske om stabilisering og normalisering, sier utenriksminister Støre. (27.02.06)

Pressemelding

Nr.: 31/06
Dato: 24.02.2006

Utenriksminister Jonas Gahr Støre fordømmer bombeaksjonen i Samarra

- Jeg fordømmer på det sterkeste bombeaksjonen mot gravstedet til Sjia-islams tiende og ellevte imamer, Imam Ali al-Hadi og Imam Hassan al-Askari i Samarra 22. februar. Angrepet på en av Sjia-islams viktigste helligdommer bidrar til å fremprovosere sekterisk konflikt og til å undergrave irakernes ønske om stabilisering og normalisering, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- De voldsomme reaksjonene vi har vært vitne til i Irak etter bombingen viser hvor viktig det er at alle parter i Irak viser tilbakeholdenhet i denne situasjonen. Det er nå viktig at man gjør det som er mulig for å hindre ytterligere tap av menneskeliv, fortsetter Støre.

- Jeg oppfordrer alle irakiske politiske og religiøse ledere til å unngå bruk av vold, samt til å fortsette dialogen basert på gjensidig respekt. Dette er en forutsetning for Iraks nasjonale forsoning og politiske stabilisering, avslutter utenriksminister Jonas Gahr Støre.