Historisk arkiv

Utenriksministeren appellerer til Israel om å overføre palestinske inntekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Overføringene i form av toll og avgifter innkrevet på vegne av den palestinske selvstyremyndigheten (PA) utgjør den største inntektskilde for PA. Dette er helt nødvendig for at det palestinske samfunn skal fungere, sier utenriksminister Støre. (03.02.06)

Pressemelding

Nr.: 15/06
Dato: 02.02.2006

Utenriksministeren appellerer til Israel om å overføre palestinske inntekter

- Jeg er bekymret over den sosiale og økonomiske situasjon i Det palestinske området, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. Overføringer fra Israel i form av toll og avgifter innkrevet på vegne av den palestinske selvstyremyndigheten utgjør den største inntektskilde for PA. Dette er helt nødvendig for at det palestinske samfunn skal fungere, sier Støre.

- Ved å holde disse midlene tilbake bidrar Israel til å gjøre en allerede vanskelig økonomisk situasjon akutt, sier utenriksministeren. Det er allerede et åpent spørsmål hvorvidt 135.000 palestinske offentlig ansatte vil få utbetalt sine lønninger. Hver av disse menneskene brødfør et stort antall familiemedlemmer.

- Jeg vil appellere til Israel om å gjennomføre tilbakebetalingen av innkrevde skatter og avgifter nå, slik at grunnleggende sosiale tjenester kan opprettholdes fra selvstyremyndighetens side, sier utenriksminister Støre.

- Vi legger fra norsk side i dagens situasjon stor vekt på å opprettholde våre økonomiske bidrag, slik at den palestinske selvstyremyndigheten holdes økonomisk på fote, understreker utenriksministeren.