Historisk arkiv

Utenriksministeren kommenterer det palestinske parlamentsvalget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det står respekt av måten den palestinske befolkning under okkupasjon har gjennomført et demokratisk valg. Den høye valgdeltagelsen vitner om et stort demokratisk engasjement i befolkningen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (27.01)

Pressemelding

Nr.: 13/06
Dato: 27.01.2006

Utenriksministeren kommenterer det palestinske parlamentsvalget


- Det står respekt av måten den palestinske befolkning under okkupasjon har gjennomført et demokratisk valg. Den høye valgdeltagelsen vitner om et stort demokratisk engasjement i befolkningen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg forventer at et parti som deltar i en demokratisk prosess følger de demokratiske spilleregler ved blant annet å ta avstand fra voldsbruk, understreker utenriksministeren.

- Norge vil som leder i giverlandsgruppen ta et snarlig initiativ for å vurdere det videre giverlandsarbeidet og støtten til det palestinske samfunnet, i samråd med de palestinske myndighetene.

- Norge vil videreføre støtten til det palestinske folk. Målet er fortsatt en uavhengig demokratisk og levedyktig palestinsk stat. - Vår samarbeidsform med den nye palestinske regjering vil bli vurdert i lys av de politiske signaler som denne regjering kommer med, avslutter utenriksministreren.