Historisk arkiv

Utenriksministeren taler om religionsdialog

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

Nr.: Unr./06
Dato: 27.09.06

Utenriksministeren taler om religionsdialog

Utenriksminister Jonas Gahr Støre åpner i morgen 28. september kl 09.15-10.00 det 7. "North-South Europe Economic Forum" på Holmenkollen Park Hotel.

Konferansen arrangeres av Utenriksdepartementet og det tyskbaserte instituttet INEA (Institute for European Affairs). Temaene for konferansen er "Religionenes sameksistens - verdier og toleranse" og "Politikk og økonomi", hvor man vil drøfte økonomisk samarbeid, økonomisk utvikling i Europa og energiens plass.

Utenriksministerens tale vil blant annet ta for seg den grunnleggende utfordring som religionenes sameksistens står overfor i dagens Europa, og behovet for menneskelig dialog. Det er ikke religionen som er problemet, men intoleranse, utestengning, diskriminering og fremmedhat som man må ta standpunkt mot.

Leder for de ulike panelene som vil drøfte problemstillingene over to dager, er Thorvald Stoltenberg, Jan Figel, EU-kommisær for utdanning og kultur, Dr. Jacques Santer, tidligere president i EU-kommisjonen, Paavo Lipponen, Riksdagspresident i Finland, Professor, Dr. Otmar Issing, fra den Europeiske sentralbank og Kurt Bodewig, medlem av den tyske Forbundsdagen.

Pressekontakt: Kommunikasjonsrådgiver Trine Broe-Andersen, mobil 47 64 74 60