Historisk arkiv

Utviklingsministeren til det sørlige Afrika 5.-11. februar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Erik Solheim skal besøke Malawi, Mosambik og Sør-Afrika. Formålet med besøket er å se nærmere på utviklingssamarbeidet, diskutere regionale utfordringer, fredsprosesser og andre internasjonale spørsmål. I forbindelse med reisen til sørlige Afrika er det lyst ut journaliststipend (16.01.06)

Pressemelding

Unr./06
Dato: 16.01.2006

Utviklingsministeren til det sørlige Afrika 5.-11. februar

Utviklingsminister Erik Solheim skal besøke Malawi, Mosambik og Sør-Afrika. Formålet med besøket er å se nærmere på utviklingssamarbeidet i hovedsamarbeidslandene Malawi og Mosambik, og å diskutere regionale utfordringer, fredsprosesser og andre internasjonale spørsmål med myndighetene i Sør-Afrika.

Besøket vil dessuten være en god anledning til å gjøre viktige samarbeidsland kjent med regjeringens utviklingspolitiske prioriteringer, herunder fred og forsoning, likestilling, miljø og olje og energi. Reisen omfatter både feltbesøk og samtaler med regjeringsmedlemmer, opposisjon og det sivile samfunn.

I Malawi vil hovedfokus være på helsesektoren, hiv/aids-arbeidet og matvarekrisen i landet. Om lag halvparten av norsk bistand til Malawi i 2006 vil gå til helse og hiv/aids-bekjempelse. Malawi er dessuten pilotland for norsk bistand til landbrukssektoren.

I Mosambik vil utviklingsministeren se nærmere på samarbeidet blant giverne når det gjelder budsjettstøtte, hvilket er et arbeid som har kommet langt i Mosambik. For øvrig vil energi og anti-korrupsjon være sentralt under oppholdet i Mosambik. Norge har gitt betydelig bistand til disse områdene.

I Sør-Afrika vil fokus være på generelle afrikanske utfordringer, med vekt på konflikthåndtering og regionalt samarbeid.

Påmelding

Pressen ønskes velkommen til å delta på reisen. Av planleggingshensyn ber vi om at de som ønsker å være med, tar kontakt med Utenriksdepartementet så snart som mulig. For påmelding og informasjon om programmet, kontakt informasjonsrådgiver Trine Øveraas Broe-Andersen, mobil +47 47 64 74 60 / toev@mfa.no

Stipender

Det vil bli gjort tilgjengelig pressestipender for denne reisen. Søknader kan sendes til Utenriksdepartementet v/ Seksjon for informasjon og presse ( infosek@mfa.no).