Historisk arkiv

Norge sender utstyr for å slukke skogbrannene i Makedonia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet har i dag bevilget NOK 4 millioner for å sende utstyr til brannmannskapene i Makedonia i løpet av fredag 27. juli. Behovet for utstyr til brannmannskapene er stort og det haster å få fram hjelp.

- På kort varsel har Utenriksdepartementet, i samarbeid med Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap og gjennom Sivilforsvaret, klart å stille til disposisjon personlig beskyttelsesutstyr, vannpumper og slanger. Forsvaret har gjort transporten mulig ved raskt å stille en C-130 Hercules til disposisjon, sier statssekretær Liv Monica Stubholt.

- Norge har et langvarig og omfattende engasjement i landene på Vest-Balkan. Vi støtter Makedonias anstrengelser for å utvikle et demokratisk samfunn som kan kvalifisere seg til medlemskap i NATO og EU. Med de gode kontaktene som er utviklet, var det naturlig for Norge å vurdere denne henvendelsen positivt, sier Stubholt.

Skogbrannene i Makedonia har vart siden begynnelsen av juli, og de høye temperaturene siden midten av måneden har forverret situasjonen. Makedonske brannmannskaper har mange av brannene under kontroll, men begynner å gå tomme for resurser. Muligheten for hjelp fra nabolandene er begrenset siden også de er rammet av skogbranner.