Historisk arkiv

Sterk norsk reaksjon på voldsbruken i Gaza

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg er opprørt over de siste dagers voldshandlinger i Gaza, som rammer svært mange sivile og et stort antall barn som har mistet livet eller er blitt hardt skadet under israelske militære angrep, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Jeg er opprørt over de siste dagers voldshandlinger i Gaza, som rammer svært mange sivile og et stort antall barn som har mistet livet eller er blitt hardt skadet under israelske militære angrep. Det har også vært omfattende skader på infrastruktur og boligområder. Jeg tar sterk avstand fra denne voldsbruken og ønsker å formidle min dypeste medfølelse med de pårørende, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Norge har ved flere anledninger fordømt rakettangrepene mot Israel som rammer vilkårlig og som terroriserer sivilbefolkningen der. Disse må stanse umiddelbart, krever Støre.

- Israel har rett til selvforsvar. Jeg tar likevel avstand fra Israels uforholdsmessige maktbruk i Gaza, og de store lidelser som påføres sivilbefolkningen der. Jeg oppfordrer Israel til å vise størst mulig tilbakeholdenhet og til å unngå aksjoner som bidrar til å eskalere voldsnivået ytterligere, sier utenriksministeren.   

- Humanitær bistand til palestinerne i Gaza må nå komme frem uhindret. Det er svært viktig å iverksette snarlige tiltak som kan muliggjøre dette, sier Støre.

- Jeg oppfordrer alle parter til snarest å stanse alle voldshandlinger. Det er svært viktig at de viktige politiske forhandlingene mellom Israel og palestinerne som ble satt i gang i kjølvannet av Annapolis-konferansen i fjor ikke settes på spill, understreker utenriksminister Støre.