Historisk arkiv

Bolivias president til Norge 1.-4. mars 2008

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Bolivias president Evo Morales er invitert på offisielt besøk til Norge 1.-4. mars 2008. Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er vert for besøket.

President Morales’ besøk til Norge er tredelt. Første delen av besøket er lagt til Karasjok i Finnmark, der Fylkesmannen i Finnmark er vert for besøket. President Morales vil søndag 2. mars besøke Sametinget og Sapmi kulturpark for å lære mer om samisk kultur og historie. Statssekretær Raimo Valla fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet vil være til stede under oppholdet i Finnmark.  

Andre delen av besøket finner sted i Stavanger med besøk til oljeplattform sammen med miljø- og utviklingsminister Solheim, samt møte med Oljedirektoratet, Petrad og Norad mandag 3. mars. Det holdes pressemøte i Stavanger (Sola) kl. 15.55. 

Besøket avsluttes i Oslo 3. og 4. mars. Miljø- og utviklingsminister Solheim holder middag for presidenten på Tøyen Hovedgård mandag 3. mars. Presidenten vil ha audiens og lunsj med HM Kongen samt møter med hhv. stortingspresident Thorbjørn Jagland, statsminister Jens Stoltenberg og finansminister Kristin Halvorsen tirsdag 4. mars. 

Norge opprettet i 2007 en ambassadeseksjon i La Paz, som er underlagt ambassaden i Buenos Aires, Argentina. Ambassadeseksjonen bistår i oppbyggingen av samarbeidet mellom Bolivia og Norge, i første omgang faglig bistand til forvaltning av bolivianske gassressurser innenfor rammen av programmet ”Olje for Utvikling”. Det er også aktuelt å innlede samarbeid på miljø-/klimaområdet. Miljø- og utviklingsminister Solheim besøkte Bolivia både i 2006 og 2007.  

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, tlf. 99 40 93 23.