Historisk arkiv

Norge tar avstand fra israelske planer om nybygging

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg tar sterk avstand fra den israelske beslutningen om å starte bygging av 1000 nye boenheter i Øst-Jerusalem og på Vestbredden, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre

 - Jeg tar sterk avstand fra den israelske beslutningen om å starte bygging av 1000 nye boenheter i Øst-Jerusalem og på Vestbredden. Bygging av bosettinger på okkupert område er brudd på folkeretten og vanskeliggjør ytterligere en gjenopptakelse av fredsforhandlingene som Midtøsten-kvartetten nå forsøker å få i gang, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre

Israel har den siste tiden trappet opp byggevirksomheten i bosettinger i Øst-Jerusalem og på Vestbredden. Samtidig kommer det informasjon om økende vold fra ytterliggående israelske bosettere mot palestinere, blant annet i form av angrep på moskeer.

Utenriksministeren deler bekymringen for den negative utviklingen som de europeiske medlemmene i FNs sikkerhetsråd (Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Portugal) tok opp i en felles uttalelse tirsdag denne uken.

- Jeg oppfordrer Israel til å stoppe byggeplanene, og forhindre angrep fra ytterliggående israelske bosettere mot palestinere og mot moskeer, sier utenriksminister Støre.