Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Historisk arkiv

HKH kronprins Haakon til London og Norfolk - akkreditering

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Priv. til red.

HKH kronprins Haakon deltar onsdag 26. september på energi- og klimaseminar i London og åpning av havvindparken Sheringham Shoal i Norfolk.

HKH kronprins Haakon deltar på energi- og klimaseminar i London og åpning av havvindparken Sheringham Shoal i Norfolk. 

HKH kronprins Haakon vil onsdag 26. september delta ved et norsk-britisk energi- og klimaseminar i London. Seminaret arrangeres av Norges ambassade i London på Royal Geographical Society. 

Foruten kronprinsen vil olje- og energiminister Ola Borten Moe, nærings- og handelsminister Trond Giske,  konsernsjefene i Statoil og Statkraft, inviterte representanter fra britiske myndigheter, næringsliv, akademia og media delta. Temaet vil være status og framtidsutsikter for energisamarbeidet mellom Storbritannia og Norge. 

Seminaret består av tre sesjoner, med fokus på naturgassens rolle i fremtidige energiforsyning, vindkraft og andre fornybare energikilder, samt internasjonale klimaspørsmål samt det norsk-britisk samarbeid på disse områdene. Kun forhåndspåmeldt presse får adgang. Påmelding sendes til [email protected] innen mandag 24. september kl. 13:00.  

Torsdag 27. september vil kronprinsen, de to ministrene og konsernsjefene i Statoil og Statkraft delta ved åpningen av vindparken Sheringham Shoal, som ligger utenfor kysten av Norfolk i England. Vindparken er bygd av Statkraft og Statoil i fellesskap, og er blant verdens største offshore vindmølleparker. Den består av 88 vindturbiner og vil forsyne 220.000 britiske husholdninger med strøm. Markeringen innledes med en helikoptertur over havvindparken og fortsetter med en åpningsseremoni for inviterte gjester på Holkham Hall ved Wells, Norfolk. 

Pressekontakter:
Det kongelige slott, Tom Erlend Skaug: +47 907 36 498
Nærings- og handelsdepartementet, Øystein Solvang: +47 466 60 428
Olje- og energidepartementet, Jon Evang: +47 934 01 382
Statoil, Morten Eek: +47 416 89 515
Statkraft, Torbjørn Steen: +47 911 66 888
Norges ambassade i London, Terese Holm: +44 774 090 9873

Til toppen