Historisk arkiv

Norge fordømmer terrorangrep i Kenya

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Norge fordømmer det brutale terrorangrepet på et kjøpesenter i Kenyas hovedstad Nairobi 21. september. Angrepet må etterforskes og de ansvarlige stilles til ansvar, sier utenriksminister Espen Barth Eide.

Minst 39 mennesker er meldt drept og over 150 andre såret etter at bevæpnede personer gikk til angrep på kjøpesenteret Westgate i Nairobi lørdag 21. september. Kjøpesenteret er svært populært blant kenyanere og besøkende til hovedstaden, og mange legger handleturen hit på lørdager. Terroristene skilte ikke mellom barn eller voksne. Kenyanere og utlendinger ble rammet.

- Våre tanker går til ofrene, deres pårørende og det kenyanske folk, sier utenriksminister Eide.

Angrepet på kjøpesenteret er det verste terrorangrepet i Nairobi siden angrepet mot den amerikanske ambassaden i 1998. Den somaliske terrororganisasjonen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret. Angrepet sees i sammenheng med at Kenya har rundt 4000 soldater i Somalia i en militæroperasjon ledet av Den afrikanske union mot al-Shabaab.

Terroristene holdt søndag morgen fortsatt gisler i kjøpesenteret og situasjonen var uoversiktlig.

- Det grufulle angrepet i Nairobi understreker betydningen av at det internasjonale samfunnet står sammen i kampen mot internasjonal terrorisme, sier utenriksministeren.