Historisk arkiv

10-årsmarkering av Minekonvensjonen i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Nobelsprisvinner Jody Williams og Shirin Ebadi er blant dem som deltar når den norske regjering markerer 10-årsjubileet av Minekonvensjonen 18. september i Oslo. 155 stater har til nå sluttet seg til det internasjonale forbudet mot landminer.

Nobelsprisvinner Jody Williams og Shirin Ebadi er blant dem som deltar når den norske regjering markerer Minekonvensjonens 10-årsjubileum 18. september 2007 i Oslo. 155 stater har til nå sluttet seg til det internasjonale forbudet mot landminer.

10-årsmarkering av Minekonvensjonen i Oslo

Minekonvensjonen regnes som svært vellykket. Etter 10 års innsats er bl.a. 40 millioner landminer destruert, og handelen med miner har stoppet opp. Tusener av mineofre har fått hjelp og antallet nye ofre har gått ned.

18. september inviteres stater, FN-organisasjoner, internasjonale forskere, politikere og humanitære aktører til en konferanse i Oslo. Tema er samarbeidet mellom stater og det sivile samfunn, og hvordan dette samarbeidet kan bidra til å sette aktuelle humanitære spørsmål på den internasjonale dagsorden. Et viktig eksempel er Norges initiativ mot klaseammunisjon. Konferansen arrangeres av Utenriksdepartementet i samarbeid med PRIO.

Nobelsprisvinner Jody Williams og Shirin Ebadi innleder på konferansen som finner sted på Oslo Kongresssenter kl 09-1330. Konferansen etterfølges av en lunsj for deltagerne. Statssekretær Raymond Johansen vil lede konferansen og er vert for lunsjen. Se program.

10-årsmarkeringen av Minekonvensjonen avsluttes med en jubileumsforestilling i Gamle Logen for inviterte gjester. Utenriksminister Jonas Gahr Støre er vert for kveldsarrangementet i Gamle Logen. HMK Haakon vil være tilstede.

Ønsker du å delta på konferansen? Da kan du registrere deg her.

Informasjon for pressen