Historisk arkiv

Forsvaret gir soveposer og ulltepper til jordskjelvrammede i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Forsvarsdepartementet har besluttet å gi 2000-3000 soveposer og ulltepper til Pakistan. Utstyret doneres til Soveposeaksjonen til Pakistan, som drives i regi av personell ansatt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Pressemelding

Nr.: 55/2005
Dato: 23.12.05

Forsvaret gir soveposer og ulltepper til jordskjelvrammede i Pakistan

Forsvarsdepartementet har besluttet å gi 2000-3000 soveposer og ulltepper til Pakistan. Utstyret doneres til Soveposeaksjonen til Pakistan, som drives i regi av personell ansatt ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Utstyret kommer fra Forsvarets lager på Sjøvegan i Elvenes kommune. Aksjonskomiteen sørger for at utstyret blir fraktet til de rammede i Pakistan.

- Mange menneskeliv har gått tapt i jordskjelvkatastrofen i Pakistan og flere står i fare for å dø av kulde, sult og sykdommer nå som vinteren har satt inn i de kalde fjellområdene. Situasjonen er fortsatt prekær og det er et akutt behov for å hjelpe de overlevende. Derfor er jeg glad for at Forsvaret kan bidra med utstyr til de jordskjelvrammede i Pakistan, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Forsvaret har tidligere gitt 70 telt, 1000 ulltepper, 800 soveposer og 46.000 ullgensere til Pakistan gjennom Norges Røde Kors og Kirkens Nødhjelp. I tillegg har Norge gjennom Utenriksdepartementet bevilget 10 millioner kroner til NATOs luftbro inn til Pakistan.

Se tidligere relaterte saker:

Telt fra Forsvaret til jordskjelvofrene i Pakistan (PM 36/2005)
Forsvaret gir telt og utstyr til Pakistan (PM 39/2005)