Historisk arkiv

Det skjer i tiltakssonen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

- Det skjer mye spennende i Nord-Troms og Finnmark, ikke minst innenfor vekstnæringer som reiseliv og petroleumsvirksomhet. Det er viktig å fokusere på det uforløste potensialet for å skape optimisme og ny næringsvirksomhet i landsdelen, sier statsråd Erna Solberg. (27.01.2005)

Pressemelding

Nr.: 10/2005
Dato: 27.01.2005

[ Samisk versjon ]

Det skjer i tiltakssonen

- Det skjer mye spennende i Nord-Troms og Finnmark, ikke minst innenfor vekstnæringer som reiseliv og petroleumsvirksomhet. Det er viktig å fokusere på det uforløste potensialet for å skape optimisme og ny næringsvirksomhet i landsdelen, sier statsråd Erna Solberg.

Fylkesvaraordfører Kirsti Saxi, Finnmark, og fylkesordfører Ronald Rindestu, Troms, fikk overrakt 1 million kroner til en profileringskampanje av tiltakssonen i dag av kommunal- og regionalministeren.

Med et klikk åpnet statsråden tiltakssonen.net som samler alt om tiltak, resultater og eksempler.

Finnmark og Troms fylkeskommuner samarbeider om en profileringskampanje for å gjøre virkemidlene i tiltakssonen bedre kjent. Kampanjen rettes mot privatpersoner og næringsliv. En evaluering har vist at de ulike virkemidlene i tiltakssonen fungerer bra, men at kunnskapen om dem er lav, særlig i næringslivet.

- Som et ledd i oppfølgingen av tiltakssonemeldingen ønsker derfor regjeringen å bidra med midler til en kampanje for å gjøre virkemidlene i tiltakssonen mer kjent, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg. I dette arbeidet blir det svært viktig å peke på de mulighetene som ligger i landsdelen, understreker Solberg.

Finnmark fylkeskommune har koordineringsansvar for profileringskampanjen. Kontaktperson: Trond Magne Henriksen, mobiltelefon: 481 03 145, e-post: trond.magne.henriksen@ffk.no