Historisk arkiv

Egen samisk språkpris etablert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

På initiativ fra sameminister Erna Solberg har sameministrene og sametingspresidentene i Finland, Sverige og Norge i dag blitt enige om å opprette en nordisk samisk språkpris – ”Golle Giella” – som betyr ”gullspråk” i oversettelse fra samisk. (12.11.2003)

Pressemelding

Nr.: 172/2003
Dato: 12.11.2003

[ Samisk versjon ]

Egen samisk språkpris etablert

På initiativ fra sameminister Erna Solberg har sameministrene og sametingspresidentene i Finland, Sverige og Norge i dag blitt enige om å opprette en nordisk samisk språkpris – ”Golle Giella” – som betyr ”gullspråk” i oversettelse fra samisk.

- Samisk er et offisielt språk i Norge. Utdelingen av en samisk språkpris til personer eller organisasjoner som fortjener den vil synliggjøre arbeidet med å fremme bruken av samisk språk i de nordiske landene. Jeg håper etableringen av en slik pris vil stimulere til økt innsats i dette arbeidet, sier statsråd Erna Solberg. - Det er en uttalt målsetting fra regjeringen å stimulere til økt bruk av samisk i flere sammenhenger og på flere arenaer, også i det offentlige rom.

På fellesmøtet i dag har ministrene og sametingspresidentene bedt det nordiske embetsmannsorganet for samiske spørsmål om å utrede saken videre med sikte på at prisen kan utdeles første gang på det neste fellesmøtet som skal avholdes høsten 2004 i Sverige.