Historisk arkiv

Mer samisk på ODIN

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Regjeringen lanserer i dag nye samisk-språklige sider på ODIN. Samisk er nå et språkvalg på lik linje med nynorsk på samtlige departementers nettsider, og søkefunksjonen er utviklet slik at det kan søkes på sidene med samiske tegn. (05.05.2004)

Pressemelding

Nr.: 55/2004
Dato: 05.05.2004

[ Samisk versjon ]

Mer samisk på ODIN

Regjeringen lanserer i dag nye samisk-språklige sider på ODIN. Samisk er nå et språkvalg på lik linje med nynorsk på samtlige departementers nettsider, og søkefunksjonen er utviklet slik at det kan søkes på sidene med samiske tegn.

- Jeg er glad for at vi har klart å få dette til, sier kommunalminister Erna Solberg. – Mer synliggjøring av samisk språk i det offentlige rom er et viktig bidrag til å øke bevisstheten på bruk av samisk språk.

6. februar i fjor ble Kommunal- og regionaldepartementets nettsider på samisk åpnet. Nå tar Regjeringen ett skritt videre og i dag er de overordnede ODIN-sidene på samisk på plass.

Når brukeren går inn på odin.dep.no, vil samisk være et språkvalg på lik linje med nynorsk. Kommunal- og regionaldepartementet er foreløpig det eneste departementet som har samiske sider, men i løpet av året skal alle departementene og Statsministerens kontor ha samisk-språklige sider.

Nytt nå er også muligheten til å søke på ODIN på samisk. Søkefunksjonen er forbedret, og er utviklet til å støtte samiske tegn.

De samisk-språklige sidene vil bli utviklet videre etter hvert som flere dokumenter oversettes til samisk.