Historisk arkiv

350 000 kroner til samisk informasjonstjeneste for ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har tildelt Nordland fylkeskommune 250 000 kroner til Infonuorra – et samisk nettsted for ungdom på lule-, nord-, sørsamisk og norsk. - Dette er et viktig bidrag i regjeringens satsning på økt bruk av samisk språk, sier statssekretær Anders Eira. (11.05.2004)

Pressemelding

Nr.: 60/2004
Dato: 11.05.2004

[ Samisk versjon ]

350 000 kroner til samisk informasjonstjeneste for ungdom

Kommunal- og regionaldepartementet har tildelt Nordland fylkeskommune 250 000 kroner til Infonuorra – et samisk nettsted for ungdom på lule-, nord-, sørsamisk og norsk. - Dette er et viktig bidrag i regjeringens satsning på økt bruk av samisk språk, sier statssekretær Anders Eira.

Sammen med tilskudd på 100 000 kroner fra Barne- og familiedepartementet i år, er dette en solid satsning på samiskspråklig informasjon til ungdom i hele Sápmi. I 2002 bevilget Kommunal- og regionaldepartementet 200 000 kroner til dette formålet. Sametinget og de fem nordligste fylkeskommunene har også vært med på å finansiere prosjektet.

Infonuorra ble lansert som et lulesamisk nettsted for samisk ungdom i Nordland i 2001, nå lanseres sidene også på nord- og sørsamisk – i tillegg til norsk. Infonourra har lokalkontorer tilknyttet Kautokeino kommune, Árran i Tysfjord og Saemien Sijte i Snåsa. Hvert av lokalkontorene har ansvar for sine sider på de forskjellige språkene.

Målet for prosjektet er å sikre samisk ungdom relevant informasjon på lik linje med norsk ungdom på områder som gjelder utdanning, jobb, helse, fritid og samfunn. Sidene blir offisielt åpnet 13. mai av sametingspresidenten og fylkesråden for utdanning i Nordland.

- Nordland fylkeskommune har med lanseringen av dette nettstedet gjort et viktig arbeide for samisk ungdom i hele landet, og for å bevare og styrke det samiske språket. Jeg er glad for at regjeringen kan være med på å støtte dette prosjektet, sier Anders Eira.