Historisk arkiv

Regjeringen vil oversette flere lover og forskrifter til samisk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Regjeringen ønsker at flere lover og forskrifter skal oversettes til samisk, og har nylig besluttet at alle departementene skal gjennomgå lover og forskrifter og lage en plan for oversetting innen 1. mars 2005. (03.10.2004)

Pressemelding

Nr.: 157/2004
Dato: 04.10.2004

[ Samisk versjon ]

Regjeringen vil oversette flere lover og forskrifter til samisk

Regjeringen ønsker at flere lover og forskrifter skal oversettes til samisk, og har nylig besluttet at alle departementene skal gjennomgå lover og forskrifter og lage en plan for oversetting innen 1. mars 2005.

Også underliggende etater oppfordres til å oversette flere forskrifter og kunngjøringer.

– Å styrke samisk språk er en av regjeringens viktigste samepolitiske satsinger. For regjeringen er det særlig viktig at samisk brukes aktivt i det offentlige rom, sier kommunal- og regionalminister Erna Solberg. – Oversetting av flere lover og forskrifter danner et godt grunnlag for økt bruk av samisk i stadig flere sammenhenger, sier kommunalministeren.

I samarbeid med Sametinget setter regjeringen også i gang en evaluering av samelovens språkregler. Eventuelle ytterligere tiltak for å fremme økt bruk av samisk språk blir utredet i sammenheng med denne evalueringen.