Historisk arkiv

250 000 kroner til Infonuorra - samisk nettsted for ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har tildelt Nordland fylkeskommune 250 000 kroner i støtte til videre drift av nettstedet Infonuorra – et møtested for samisk ungdom på tre samiske språk. (07.03.2005)

Pressemelding

Nr.: 27/2005
Dato: 07.03.2005

[ Samisk versjon ]

250 000 kroner til Infonuorra - samisk nettsted for ungdom

Kommunal- og regionaldepartementet har tildelt Nordland fylkeskommune
250 000 kroner i støtte til videre drift av nettstedet Infonuorra – et møtested for samisk ungdom på tre samiske språk.

- Infonuorra bidrar til at samisk ungdom benytter sine språk i moderne medier der minoritetsspråk ellers har lett for å tape. Jeg er glad for at departementet kan være med på å støtte dette prosjektet, sier statssekretær Ellen Inga O. Hætta.

Infonuorra ble offisielt åpnet 13. mai 2004 som et møtested for samisk ungdom i hele Sápmi. Nettsiden drives delvis av samisk ungdom selv, og har informasjon på nord-, lule- og sørsamisk, i tillegg til norsk. Målet for prosjektet er å sikre samisk ungdom relevant informasjon på lik linje med norsk ungdom på områder som gjelder utdanning, jobb, helse, fritid og samfunn. Statistikken viser et stadig stigende besøk på sidene, både av samisk ungdom og av norsk ungdom på jakt etter opplysninger om samiske forhold. De samiske veiviserne benytter Infonuorra som sin informasjonskanal.

- Regjeringen har som mål å legge tilrette for økt bruk av samisk i det offentlige rom, øke mengden av offentlig informasjon til samer på samisk og øke mengden av informasjon om samiske forhold overfor den norske befolkning generelt. Infonuorra viser seg å være et viktig bidrag for å få oppfylt disse målene, sier Ellen Inga O. Hætta.

www.infonuorra.no