Historisk arkiv

Rapport om kontrollordninger i Sametinget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunalminister Erna Solberg og sametingspresident Sven-Roald Nystø har i dag fått en rapport om kontrollordninger for Sametinget. Arbeidsgruppa mener at den økonomiske kontrollen i Sametinget i hovedsak er tilfredsstillende, men foreslår samtidig noen tiltak som kan gjøre kontrollen bedre. (15.04.2005)

Pressemelding

Nr.: 50/2005
Dato: 15.04.2005

[ Samisk versjon ]

Rapport om kontrollordninger i Sametinget

Kommunalminister Erna Solberg og sametingspresident Sven-Roald Nystø har i dag fått en rapport om kontrollordninger for Sametinget. Arbeidsgruppa mener at den økonomiske kontrollen i Sametinget i hovedsak er tilfredsstillende, men foreslår samtidig noen tiltak som kan gjøre kontrollen bedre.

– Sametinget er opptatt av å ha tillit og legitimitet i det samiske samfunnet. Jeg ser det derfor som positivt at det nå er foretatt en gjennomgang av Sametingets kontrollsystemer, og at det er foreslått konkrete tiltak til forbedringer, sier sametingspresident Sven-Roald Nystø.

I rapporten foreslås blant annet:

  • Sametingets kontrollkomité rendyrkes som kontrollinstans for Sametingets plenum.
  • ·
  • Kontrollkomiteen bør ha egen saksbehandlerkapasitet uavhengig av Sametingsrådet og direktøren. Sametinget bør få økte rammer over statsbudsjettet til dette formålet.
  • ·
  • Sametingets administrasjon bør få økte ressurser over statsbudsjettet for å styrke internkontroll og kvalitetssikring.

– Regjeringen vil nå avvente Sametingets behandling av rapporten, og ta nærmere stilling til den i forbindelse med den årlige stortingsmeldingen om Sametingets virksomhet, sier Erna Solberg.