Historisk arkiv

Bedre utnyttelse av natur- og reindriftskompetanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 06.07.2005

Den nyoppnevnte styringsgruppen i Ressurssenter for natur- og reindriftstjenester holder sitt første møte i Alta i dag, og virksomheten kan komme i gang fra høsten av. Reineiere som forlater næringen får mulighet til å utnytte sin opparbeidede kompetanse i annen virksomhet hvor kompetansen er særlig verdifull.(06.07.2005).

Pressemelding

Nr.: 159/2005
Dato: 06.07.2005

[ Samisk versjon ]

Bedre utnyttelse av natur- og reindriftskompetanse

Den nyoppnevnte styringsgruppen i Ressurssenter for natur- og reindriftstjenester holder sitt første møte i Alta i dag, og virksomheten kan komme i gang fra høsten av. Reineiere som forlater næringen får mulighet til å utnytte sin opparbeidede kompetanse i annen virksomhet hvor kompetansen er særlig verdifull.

På møtet deltar også representanter for Kommunal- og regionaldepartementet, som ansvarlig departement for senteret. Ressurssenteret er primært til for reineiere som forlater næringen og søker alternative arbeidsplasser og inntekter. Senteret skal dokumentere reineieres tradisjonelle nærings- og naturkompetanse (realkompetanse), og utvikle og tilby tjenester innen oppsyn, kontroll, dokumentasjon, natur- og miljøforvaltning o.a.

- Jeg er glad senteret endelig kommer i gang, sier statssekretær Ellen Inga O. Hætta. – Senteret vil bety mye for reintallstilpasningen i Vest-Finnmark, og kan gi nytt inntektsgrunnlag for de som velger å gå ut av næringen. Ikke minst vil det tydeliggjøre den brede kompetanse som finnes i næringen, og som vil kunne nyttiggjøres på en rekke andre viktige virksomhetsområder, sier Hætta.

Direktør Anders J.H. Eira ved Samisk høgskole er leder for styringsgruppen, og får ansvaret for å utvikle prosjektet til en selvstendig og selvfinansierende virksomhet i løpet av de to årene senteret har finansiell støtte fra staten. I styringsgruppen deltar også representanter fra Norske Reindriftsamers Landsforbund, Aetat, Finnmark fylkeskommune og Kautokeino kommune.

Kontaktpersoner:
Statssekretær Ellen Inga O. Hætta, mobiltlf. 90 10 20 55
Styringsgruppens leder, Anders J.H. Eira, tlf. 78 48 77 00