Historisk arkiv

Styre for Internasjonalt fag- og formidlingssenter for reindrift

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 30.08.2005

Kommunal- og regionaldepartementet har i samråd med Verdensforbundet for reindriftsfolk oppnevnt styreleder, medlemmer og varamedlemmer til styret for Internasjonalt fag- og formidlingssenter for reindrift i Kautokeino. (30.08.2005)

Pressemelding

Nr.: 187/2005
Dato: 30.08.2005

[ Samisk versjon ]

Styre for Internasjonalt fag- og formidlingssenter for reindrift

Kommunal- og regionaldepartementet har i samråd med Verdensforbundet for reindriftsfolk oppnevnt styreleder, medlemmer og varamedlemmer til styret for Internasjonalt fag- og formidlingssenter for reindrift i Kautokeino.

- Departementet har lagt vekt på at reindriftsfolk og deres organisasjoner har et nært forhold til senteret, sier statssekretær Ellen Inga O. Hætta. - Det er lagt tilrette for at senteret etableres og drives i samråd med Verdensforbundet for reindriftsfolk. Også styresammensetningen gjenspeiler eksisterende grenseoverskridende reindriftssamarbeid.

Styret har fått følgende internasjonale sammensetning:

Styreleder:
Johan Mathis Turi, Verdensforbundet for reindriftsfolk

Styremedlemmer:
Vladimir M. Etylen, Reindeer Herders´ Union of Russia
Berit Marie Jonsson, Samerådet
Monica Alterskjær Sundset, Universitetet i Tromsø
Mai Britt Utsi, Samisk høgskole

Varamedlemmer:
Juha Magga, Suoma Boazosámit rs, Finland
Inger Anita Smuk, Norske Reindriftssamers Landsforbund
Per Gustav Idivuoma, Svenska Samernas Riksförbund

Oppnevningen er foretatt på grunnlagt av innkomne forslag fra følgende institusjoner og organisasjoner: Verdensforbundet for reindriftsfolk, Samisk høgskole - Nordisk samisk institutt, Universitetet i Tromsø - avdeling for Arktisk Biologi, Samerådet og reindriftsorganisasjoner i Norge (Norske Reindriftssamers Landsforbund), Finland (Suoma Boazosámit rs), Sverige (Svenska Samernas Riksförbund) og Russland (Reindeer Herders' Union of Russia).

Finansieringen av senteret skjer i fellesskap med Landbruks- og matdepartementet, Utenriksdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet. Senteret åpnes av kommunal- og regionalminister Erna Solberg 02.09.2005.

  • Kontaktperson: statssekretær Ellen Inga O. Hætta, mobiltelefon 90 10 20 55.