Historisk arkiv

Strakstiltak for salg av reinkjøtt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Landbruksdepartementet

Landbruksminister Lars Sponheim ba i dag reindriftsnæringen gjennomføre strakstiltak for å øke salget av reinkjøtt. (27.11.2003)

Strakstiltak for salg av reinkjøtt

Reindriftsutøverne møter i år store vanskeligheter når de skal levere rein til slakting. Landbruksminister Lars Sponheim innkalte derfor reindriftsnæringen til møte for å drøfte årsaker til problemene og finne løsninger.

- Vi er inne i en tøff prosess for å få ned reintallet slik at det passer til beitegrunnlaget. Det er satt av store midler til ny bonusordning. Derfor er det svært uheldig at reineierne i dag ikke får levert dyr til slakt, sier landbruksminister Lars Sponheim. – Jeg er glad for at det på møtet i dag var bred enighet om å ta et krafttak for å bedre markedssituasjonen, sier Sponheim.

Opplysningskontoret For Kjøtt fikk i dag i oppdrag å gjennomføre en kampanje for reinkjøtt så raskt som overhodet mulig, samtidig som leverandørene må gjøre sitt for at reinkjøtt er tilgjengelig i butikkene. Midler til tiltakene som skal dekkes over Reindriftens Utviklingsfond.

- Sammen med næringen vil vi også kartlegge flaskehalser og muligheter framover for å lette markedssituasjonen for reinkjøtt. Reinkjøtt er et unikt produkt av høy kvalitet. Det burde ha store muligheter i et kvalitetsbevisst marked som etterspør det spesielle og særpregede. Likevel opplever jeg som vanlig forbruker at det ofte kan være vanskelig å få tak i reinkjøtt. Dette er paradokser vi må dypere inn i, sier landbruksminister Lars Sponheim.


27. november 2003