Historisk arkiv

Statsbudsjettet 2001: Post og telekommunikasjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Samferdselsdepartementet

Pressemelding

Nr.: 99/2000
Dato: 4. oktober 2000

Post og telekommunikasjoner

Kjøp av posttjenester

For å sikre et landsdekkende posttilbud foreslår regjeringen å bevilge 540 mill. kr til kjøp av bedriftsøkonomisk ulønnsomme posttjenester over statsbudsjettet for 2001. Dette er en videreføring av nivået fra gjeldende budsjett for 2000. Utgangspunktet for bevilgningen er Postens beregninger for behov for statlig kjøp av posttjenester.

Post- og teletilsynet

Utgiftene til Post- og teletilsynet er ført opp med 161,3 mill. kr. Dette er tilnærmet samme nivå som saldert budsjett for 2000. Post- og teletilsynet er forvaltningsorgan og reguleringsmyndighet som blant annet skal se til at regjeringens mål om effektiv og virksom konkurranse på post- og telemarkedene nås.

Konsesjoner for "andre generasjons mobilsystem" auksjoneres ut

Regjeringen legger opp til at nye konsesjoner for utbygging av andre generasjons mobilsystemer skal auksjoneres ut i løpet av 2001, går det frem av forslag til statsbudsjett for 2001.

Bakgrunn er at Telias konsesjon for utbygging av DCS 1800 mobilnett falt tilbake til staten da Telia AB kjøpte NetCom GSM, og at det er ytterligere ledige frekvenser i både 900 og 1800 frekvensbåndet. Samferdselsdepartementet vil i samråd med Finansdepartementet avklare den konkrete utformingen av auksjonen av disse konsesjonene senere.