Historisk arkiv

Endret konkurranselov fra 1. juli

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fornyings- og administrasjonsdepartementet

De nylig vedtatte endringene i konkurranseloven ble i dag sanksjonert av Kongen i statsråd og skal tre i kraft fra 1. juli. Endringen av §21 innebærer at Kongen i statsråd heretter kan tillate en foretakssammenslutning av prinsipiell eller stor samfunnsmessig betydning, uten å måtte vente på departementets klagebehandling.

De nylig vedtatte endringene i konkurranseloven ble i dag sanksjonert av Kongen i statsråd og skal tre i kraft fra 1. juli. Endringen av §21  innebærer at Kongen i statsråd heretter kan tillate en foretakssammenslutning av prinsipiell eller stor samfunnsmessig betydning, uten å måtte vente på departementets klagebehandling.

 Dersom det likevel er ønskelig, åpner forslaget for å avvente utfallet av klagebehandlingen i departementet før en slik tillatelse gis. Dette kan for eksempel være aktuelt i saker der Konkurransetilsynets vedtak reiser vanskelige konkurransefaglige spørsmål. Bakgrunnen for forslaget er et ønske om å effektivisere og forenkle behandlingen av slike saker.

Også andre endringer i loven er foretatt. Blant annet skal forbudet mot å foreta en foretakssammenslutning gjelde alle meldepliktige. Dessuten må partene i en foretakssammenslutning gi Konkurransetilsynet informasjon om markedet selv der hvor markedsandelen er under 20 prosent.

Se også en mer detaljert gjennomgang av endringene i konkurranseloven.