Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

- Gratulerer med Dronning Sonjas skolepris

- Gratulerer med den gjeveste prisen i skole-Norge. Jeg håper dere er stolte! Dette er en pris som først og fremt går til dere ansatte og elever, sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen da Thor Heyerdahl videregående skole mottok Dronning Sonjas skolepris.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen deltok tirsdag på utdelingen av Dronning Sonjas skolepris 2014 i Larvik. Prisen gikk i år til Thor Heyerdahl videregående skole, som  utmerker seg ved å være kreativ og utviklingsorientert, og praktiserer likeverd og inkludering på en fremragende måte. 

-  Dere går på en stor og moderne skole som har jobbet godt gjennom mange år. Fruktene av det arbeidet nyter dere nå godt av. Da tenker jeg ikke først og fremst på prisen, men at skole har langt flere elever som fullfører og får bestått enn gjennomsnittet. Dere prises fordi dere sammen har skapt en skole som motiverer til læring. Det høres kanskje åpenbart ut at en skole skal det, men det betyr ikke at det er enkelt å få til. Og så håper jeg andre ser til Thor Heyerdahl videregående skole, sa kunnskapsministeren i sin tale under utdelingen av prisen. 

H.M. Dronning Sonja delte ut skoleprisen  til rektor Robert Rognli og elevrådsleder Sondre Horst. Premien bestod av  litografiet «Inn i Varmen» av kunstner Eli Hovdenak og en pengepremie på kr 250 000.

Etter utdelingen ble kunnskapsministeren og H.M Dronning Sonja tatt med på omvisning, der de besøkte forskerlinjen, et studiespesialiserende utdanningsprogram, kombinasjonsklassen for minoritetsspråklige elever med kort botid i Norge og arbeids- og hverdagslivstrening (AHT) og teknikk og industriell produksjon.

Om skolen

Det er en av Norges yngste og største videregående skoler som i år mottar prisen. Skolen har 1 625 elever fordelt på ti utdanningsprogram i studieforberedende og yrkesfag.

I juryens begrunnelse trekkes det frem høye gjennomføringstall og et vellykket prøveprosjekt med nye opplæringsmodeller for minoritetsspråklige. Juryen har også merket seg skolens positive holdning til og gode opplegg for elever med utviklingshemminger og sammensatte lærevansker.

Les mer om juryens bedømmelse og Dronning Sonjas skolepris

Til toppen