Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

- Vindkraft spiller en viktig rolle i kraftsystemet vårt

Politisk rådgiver Elnar Holmen holdt torsdag innlegg på bransjeorganisasjonen Norwea sitt årlige finansseminar for vindkraft i Oslo. Der vektla han vindkraftens rolle i det norske kraftsystemet og delte sine tanker med både investorer og utbyggere.

-  Vindkraften spiller en viktig rolle i det norske kraftsystemet og passer godt i samspill med vår regulerbare vannkraft. Fjoråret var et rekordår for norsk vindkraft og med gode ressurser, rammevilkår og teknologi handler det nå om å bygge ut gode prosjekter, sier Holmen.

Holmen trakk fram viktigheten av å utvikle mer fornybar energi generelt. Både i kjølvannet av klimavtalen i Paris og med tanke på framtidig etterspørsel etter mer fornybar kraft. Han hadde også gleden av å annonsere at Norsk Vind Modalsknuten har fått konsesjon til å videre med sitt prosjekt i Sokndal i Rogaland fylke.

- Jeg vil gratulere Norsk Vind Modalsknuten med denne konsesjonen. Dette er et godt prosjekt og viser at vi kan få økt fornybar energiproduksjon med små skader og ulemper, i et område allerede avsatt til vindkraft, sier Holmen.Politisk rådgiver Elnar Holmen sammen med Danmarks Ambassadør til Norge, Torben Brylle

(Politisk rådgiver Elnar Holmen sammen med Danmarks Ambassadør til Norge, Torben Brylle)

Til toppen