- Vindkraft spiller en viktig rolle i kraftsystemet vårt

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Politisk rådgiver Elnar Holmen holdt torsdag innlegg på bransjeorganisasjonen Norwea sitt årlige finansseminar for vindkraft i Oslo. Der vektla han vindkraftens rolle i det norske kraftsystemet og delte sine tanker med både investorer og utbyggere.

-  Vindkraften spiller en viktig rolle i det norske kraftsystemet og passer godt i samspill med vår regulerbare vannkraft. Fjoråret var et rekordår for norsk vindkraft og med gode ressurser, rammevilkår og teknologi handler det nå om å bygge ut gode prosjekter, sier Holmen.

Holmen trakk fram viktigheten av å utvikle mer fornybar energi generelt. Både i kjølvannet av klimavtalen i Paris og med tanke på framtidig etterspørsel etter mer fornybar kraft. Han hadde også gleden av å annonsere at Norsk Vind Modalsknuten har fått konsesjon til å videre med sitt prosjekt i Sokndal i Rogaland fylke.

- Jeg vil gratulere Norsk Vind Modalsknuten med denne konsesjonen. Dette er et godt prosjekt og viser at vi kan få økt fornybar energiproduksjon med små skader og ulemper, i et område allerede avsatt til vindkraft, sier Holmen.Politisk rådgiver Elnar Holmen sammen med Danmarks Ambassadør til Norge, Torben Brylle

(Politisk rådgiver Elnar Holmen sammen med Danmarks Ambassadør til Norge, Torben Brylle)