Historisk arkiv

1. premie til Trondheimsjenter i matpakkekonkurranse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Trondheimsjentene Nora, Runa og Maren og Rebecca stakk av med 1. plassen i matpakkekonkurransen som er arrangert i tilknytning til Smakens uke. - Konkurransen har vært et stort prosjekt som har engasjert mange dyktige ungdommer og uløst stor aktivitet, sier landbruks og matminister Lars Peder Brekk.

Smakens uke logo

Trondheimsjentene Nora, Runa og Maren og Rebecca stakk av med 1. plassen i matpakkekonkurransen som er arrangert i tilknytning til Smakens uke. - Konkurransen har vært et stort prosjekt som har engasjert mange dyktige ungdommer og uløst stor aktivitet, sier landbruks og matminister Lars Peder Brekk.

Brekk delte i dag ut premien på 20 000 kroner til to av vinnerne under sendingen God morgen Norge på TV2. 1. premie gikk til "Miljøvennlig matpakke - fylt baguette".

I juryens begrunnelse heter det om vinnerforslaget:
Denne egenkomponerte matpakka tar hensyn til alt. I tillegg til å ta utgangspunkt i gode, norske råvarer er den miljøvennlig, sunn, lett å ta med seg i hånda, og basert på ingredienser de fleste har hjemme. Trondheimsjentene Nora, Runa, Maren og Rebecca har en egen matpakkeblogg, og viser engasjement og ferdigheter langt utover det vanlige. På Minmatpakke.no har de presentert oppskriften og matpakka på en uimotståelig måte.

   
Matpakkevinner 2010, fylte baguetter
Brekk delte i dag ut 1. premien i matpakkekonkurransen som er arrangert i tilknytning til Smakens uke, premien gikk til "Miljøvennlig matpakke - fylt baguette".
Foto: matpakke.no

Miljøvennlig matpakke - fylt baguette: Den grove baguetten deles på tvers, hules ut, og fylles med finhakkede grønnsaker og salatkjøtt av kyllingfilet. Brødet som skrapes ut gjenbrukes for eksempel som krutonger etter å ha blitt stekt i ovnen med krydder og olivenolje.

- Det er viktig at Landbruks- og matdepartementet har en aktiv matpolitikk. Smakens uke og matpakkekonkurransen er konkrete og nyttige tiltak som er spesielt rettet mort barn og unge, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. – Først og fremst skal dette få ungdom til å engasjere seg i norsk matproduksjon og norske produkter. Vinnerne har gjort en fantastisk jobb og fortjener premien på 20 000 kroner fra Coop, sier Brekk.

Publikumsprisen gikk til "Toppsamling i boksen" fra klasse 8E på Ørsta ungdomsskole.
Hele klassen hadde med seg matpakker og visste at det ville bli en avstemning om den beste. Fire kandidater sto igjen for en siste avstemningsrunde, og det seirende matpakkeforslaget fra klasse 8E er derfor demokratisk og solid på alle måter.
Innhold: Oppkutta gulrot, druer, kiwi, lime, hvitost, jubelsalami, tomat og agurk. Grove brødskiver er også med.

Det er til sammen kommet inn 20 matpakkeoppskrifter i løpet av Smakens uke og 8500 har i denne uken vært inne på nettsiden www.minmatpakke.no.

For andre gang er Coop med som samarbeidspartner i Smakens uke, og i år ble ungdomselevene utfordret til å delta med sine beste matpakketips. Juryen har bestått av blant andre av landbruks- og matministeren Lars Peder Brekk, som tar imot vinnerne i dag.

Tid: 9. november kl. 13.00
Sted: Landbruks- og matdepartementets lokaler, Akersgata 59, Oslo
 
Pressen er velkommen til å delta.

Kontakt: Seniorrådgiver Gunnar Syverud - tlf 909 54 713. 

Fra premieutdelingen: Brekk sammen med matpakkevinnerne og adm.dir. i Coop, Ola H. Strand
Fra premieutdelingen: Brekk sammen med matpakkevinnerne fra venstre, Rebecca Selnæs, Runa Halleraker, Nora Eklo, Maren Wessel-Berg og adm.dir. i Coop, Ola H. Strand. Foto: LMD

Til toppen