600 flere helt ledige i desember

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

– Etter en kraftig økning i oktober, ser vi nå en noe mer moderat økning i den registrerte ledigheten mot slutten av året, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i en kommentar til nye ledighetstall fra Nav.

Bilde av arbeids- og sosialminister Anniken som intervjues
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Ledighetsøkningen er først og fremst knyttet til redusert oljeaktivitet og finner særlig sted i kystbeltet fra Agder til Møre og Romsdal. 

– Å miste jobben er alvorlig for den enkelte og mange opplever at det er usikre tider i deres bransje. Jobb nummer én for regjeringen er å legge til rette for at det blir skapt nye arbeidsplasser. Vi tar langsiktige grep gjennom å investere i samferdsel, kunnskap og vekstfremmende skatteletter. Vi gjør også tiltak som har rask effekt og nivået på antall tiltaksplasser for å få ledige tilbake i jobb ligger nå 28 prosent høyere enn på samme tid i fjor, sier statsråden. 

Fakta

Ved utgangen av desember var det registrert 80 800 helt ledige. Det tilsvarer 3 prosent av arbeidsstyrken. Det er 9 100 (13 pst.) flere enn på samme tid i fjor. Antall helt ledige har økt sesongkorrigert med om lag 600 personer den siste måneden.