Avtale mellom Statoil og Kværner om oppdrag på Sverdrup-funnet

Dette innholdet er mer enn 6 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Statoil har på vegne av rettighetshaverne i Johan Sverdrup-prosjektet i dag signert en intensjonsavtale med Kværner Verdal om leveranse av to stålunderstell til feltsenteret på Sverdrup.

 - Det er gledelig å se at en viktig hjørnesteinsbedrift som Kværner Verdal fortsatt er konkurransedyktig. Avtalen vil gi grunnlag for fortsatt verdiskaping og sysselsetting ved verftet fremover. Dette er svært gledelig, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

 Avtalen gjelder understell til stigerørsplattformen og boreplattformen på Sverdrup feltsenter. Dette er de to største og mest komplekse stålunderstellene på feltsenteret.

 - Denne avtalen viser også at det var svært viktig å unngå en løsning i Stortinget rundt kraft fra land til Utsirahøyden som hadde medført utsettelse av Sverdrups første byggetrinn, sier olje- og energiminister Tord Lien (FrP).

Rettighetshaverne i Sverdrup-prosjektet er Statoil, Lundin, Det norske, Maersk og Petoro. Prosjektet planlegger innlevering av plan for utbygging og drift i begynnelsen av 2015. Produksjonsstart er estimert til slutten av 2019.