Grunnsteinen på plass for helikopterbasen

En viktig milepæl ble markert på Bardufoss da grunnsteinen til Forsvarets hovedbase for helikopter ble lagt ned onsdag. - Grunnsteinen markerer Stortingets beslutning om at hovedbasen for helikopter er lagt til Bardufoss, og at Forsvarets tilstedeværelse i midt-Troms er betydelig, sa statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet da han la ned grunnsteinen.

GRUNNSTEIN: Statssekretær Øystein Bø i Forsvarsdepartementet sørget for at grunnsteinen for Forsvarets hovedbase for helikopter kom i jorda.( Foto: Terje Bartholsen)


Den nye hovedbasen for helikopter på Bardufoss, som skal huse 139 Luftving, vil bli på ca.9.000 kvadratmeter med kontorfløy og hangar. I tilknytning til selve hangaren skal det være bygges 10.000 kvadratmeter med oppstillingsplasser og veier med fast dekke.

-Dette blir et stort anlegg. Til sammen vil 250 ansatte ha sitt daglige arbeid her når basen står ferdig. Vi trenger å få anlegget på plass slik at vi har en skikkelig base for våre nye NH90 helikoptere, sier statssekretær Øystein Bø.
Fra 1. august ble Bardufoss etablert som Forsvarets hovedbase for helikopter, med ledelsen for både redningstjenesten og de øvrige helikoptrene. Basen tilpasses Forsvarets nye enhetshelikopter NH90 som er under innfasing.

Basen skal ivareta de operative leveransene blant annet til Kystvakta og hevde norsk suverenitet i nordområdene, derfor er dette er en viktig base for Norge. Forsvarsbygg har jobbet med dette prosjektet i lengre tid, og basen skal etter planen stå ferdig i 2016 til en kostnad på 259 millioner kroner.
Ordfører i Målselv kommune, Helene Rognli, sa at det har vært tider da de var urolige for at prosjektene tok lang tid før de kom til utførelse, men nå går det fremover.
- Vi ser frem til fortsatt å være en betydelig forsvarskommune, og at det med tiden også komme nye innbyggere som slår seg ned i Målselv, sa Rognli.

 

Til toppen