USA vil lære av Norges sitt arbeid med å forebygge radikalisering

Regjeringens handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme var sentralt tema da USAs justisminister Eric H. Holder jr gjestet Norge tirsdag. Holder sa han ville lære av forebyggingsinnsatsen i Norge.

-Handlingsplanen som Norge er i ferd med å implementere, er veldig imponerende. Vi vil nå ta dette med oss tilbake til USA og undersøke om vi kan gjøre noe lignende, sa Holder.

USA er i likhet med europeiske land bekymret for statsborgere som reiser hjemmefra for å delta i kamper, og som så potensielt kan komme tilbake og begå kriminalitet.

-Jeg er glad for at Holder er begeistret for planen vi har laget, og ikke minst at Norge bidrar til at amerikanerne ønsker å gjennomføre endringer i sitt system, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen.

I tillegg til handlingsplanen diskuterte de to minstrene også politisamarbeid og mulig samarbeid om bidrag til rettsstatsbygging. Fra amerikansk side ble samarbeidet i forbindelse med det norske bidraget gjennom Styrkebrønnen til rettsstatsbygging i Moldova og Georgia nevnt.

Til toppen