Markering av nordsjødykkerne

Tirsdag 11. november markerte regjeringen pionerdykkernes innsats for å realisere det norske olje-eventyret.

Statsråd Robert Eriksson (t.h.) og Henning Haug, leder i Offshoredykkerunionen. Foto: Shadé B. Martins/Norsk Oljemuseum.

Tirsdag 11. november  markerte regjeringen pionerdykkernes innsats for å realisere det norske olje-eventyret. Finansminister Siv Jensen og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson avduket en minneplakett på Norsk oljemuseum i Stavanger.

–Nordsjø-dykkersaken har pågått lenge, og har vært vond for mange. I dag samles vi om en verdig avslutning på nordsjø-dykkersaken. Regjeringens og Stortingets nærvær her i dag viser den nasjonale betydningen av nordsjødykkernes innsats. En innsats det står respekt av og en innsats vi verdsetter og anerkjenner. På vegne av regjeringen vil jeg takke og hedre dere som er her i dag, og alle våre nordsjødykkere, sa statsråd Robert Eriksson.

Minneplakett

Minneplaketten uttrykker regjeringens og nasjonens anerkjennelse over, og takknemlighet og respekt for nordsjødykkernes innsats. Nordsjødykkere og deres etterlatte fikk også overrakt et grafisk trykk av minneplaketten. Plaketten er blitt utformet i samarbeid mellom Arbeids- og sosialdepartementet, Norsk oljemuseum og kunstner Per Odd Aarrestad.

Statsrådens tale

Les statsrådens tale her 

Til toppen