Møter dagligvareleverandører

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har invitert dagligvareleverandørene til møte for å få klarhet i hvorfor matvareprisene økte med 3,2 prosent sist måned.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug har invitert dagligvareleverandørene til møte for å få klarhet i hvorfor matvareprisene økte med 3,2 prosent sist måned. Tidligere har hun hatt møte med dagligvare kjedene.

Listhaug møter i dag torsdag 21. august representanter for:

Nortura kl. 11.00
Tine kl. 11.40
Orkla kl. 15.00
Bama kl. 16.20
Rema industrier kl. 17.00


Sted: Landbruks- og matdepartementet, Teatergata 9. (R6).

Nye tall viser at konsumprisindeksen økte med 0,7 prosent fra juni til juli, mens matvareprisene økte med 3,2 prosent. Det er ti ganger så mye som årets jordbruksoppgjør la opp til.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug er overrasket over den kraftige økningen i matvareprisene. I jordbruksavtalen som Stortinget vedtok rett før sommeren ble det vedtatt en marginal økning i målprisen på norske landbruksprodukter. Målprisøkningen vil ifølge Landbruks- og matdepartementets beregninger kunne gi en prisoppgang på 0,25 prosent. Det tilsvarer 140 kroner i økte matutgifter for en gjennomsnittlig familie i løpet av et år. Det er en halvering av prisøkningen som den rødgrønne regjeringen la opp til.

Handlekurv med matvarer
Nye tall viser at konsumprisindeksen økte med 0,7 prosent fra juni til juli, mens matvareprisene økte med 3,2 prosent. Det er ti ganger så mye som årets jordbruksoppgjør la opp til. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug er overrasket over den kraftige økningen i matvareprisene. (Foto: © Espen Bratlie/Samfoto)

 

Til toppen