Norsk på menyen
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 05.09.2014 | Sist oppdatert: 08.09.2014
Matmerk har revitalisert Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris og oppfordrer alle landets spisesteder til å delta i konkurransen Norsk på menyen (2014).
Matmerk har revitalisert Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris og oppfordrer alle landets spisesteder til å delta i konkurransen Norsk på menyen (2014).
Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet.
Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo den 30. oktober og består av et stipend på 25.000 kroner. Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk.