Norsk på menyen

Matmerk har revitalisert Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris og oppfordrer alle landets spisesteder til å delta i konkurransen Norsk på menyen (2014).

Matmerk har revitalisert Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris og oppfordrer alle landets spisesteder til å delta i konkurransen Norsk på menyen (2014). 

Vinnermenyen skal løfte frem norske råvarer og tradisjoner både gjennom maten som serveres, og gjennom språket som benyttes i beskrivelsen av rettene. Det legges vekt på bruk av lokale og norske råvarer, og at menyen på en lettfattelig og fengende måte formidler tradisjoner og tilhørighet. 

Prisen deles ut i forbindelse med Fagdag for norsk mat i Oslo den 30. oktober og består av et stipend på 25.000 kroner. Stipendet skal brukes til reiser, kurs eller utdanning som skal inspirere arbeidet med å fremme norsk mat og matkultur. Menyene blir vurdert av en bredt sammensatt og uavhengig jury, bestående av fagpersoner innen matproduksjon, reiseliv og norsk språk.

Logo Norsk på Menyen
Matmerk har revitalisert Stiftelsen Norsk Matkulturs menypris og oppfordrer alle landets spisesteder til å delta i konkurransen Norsk på menyen (2014).  (Ill.: Matmerk)