Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Statsråder ber om innspill til ny handlingsplan for bedre kosthold

Statsrådene Dale, Høie og Sandberg og  ber om innspill til ny handlingsplan for bedre kosthold - nasjonal konferanse om måltidsglede, Stavanger 15. mars.

Landbruks- og matminister Jon Georg Dale, helse- og omsorgsminister Bent Høie og fiskeriminister Per Sandberg sparker i gang arbeidet med en ny nasjonal handlingsplan for kosthold med konferansen "Måltidsglede – sunt for alle". 

Det er første gang de tre matministrene samles om en konferanse om mat og matglede. 

Konferansen arrangeres av de tre departementene i samarbeid med Måltidets Hus i Stavanger og Rogaland fylkeskommune. 

Målet er å få innspill fra næringslivet, frivillige organisasjoner og det offentlige på hva som er viktig å ha med i en ny handlingsplan om kosthold. 

Handlingsplanen om et bedre kosthold skal inneholde konkrete tiltak for å fremme et sunt og variert kosthold i befolkningen. Matglede og måltider som bidrar til fysisk og psykisk helse blir også et viktig tema i den nye handlingsplanen. Barn, unge og eldre er de viktigste målgruppene. 

Til toppen