Diskuterte norsk G20-deltakelse med Merkel

Norges deltakelse i neste års G20-møte i Hamburg var blant temaene da statsminister Erna Solberg i dag møtte Tysklands forbundskansler Angela Merkel i Berlin.

– Jeg har takket for invitasjonen til å delta som gjesteland under det tyske G20-formannskapet. Vi vil bidra konstruktivt, og gjøre vårt for å støtte de mål og ambisjoner Tyskland har satt for sitt formannskap, sier Solberg.

Tyskland overtar snart formannskapet i G20-gruppen. At Norge inviteres inn som gjesteland innebærer at hele regjeringen engasjeres i arbeidet på områder som finans, landbruk, digitalisering og arbeidsliv.

Solberg og Merkel diskuterte et bredt spekter av saker, blant annet utviklingen i Russland, migrasjon og samarbeid om helsemessige kriser. I tillegg snakket de om prosessen med Storbritannias utmelding av EU. 

– Et stabilt politisk og økonomisk rammeverk er avgjørende for Norge, Tyskland og Europa som helhet. Norge har en sterk interesse i å være en del av diskusjonen om det fremtidige Europa. Det er i vår interesse at EU og Storbritannia avklarer forholdet seg imellom på en måte som fremmer samarbeid og samhold, og som demper tendensene til polarisering og populisme i Europa, sier Solberg.

Tidligere på dagen møtte Solberg den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi i Frankfurt. De to diskuterte den økonomiske situasjonen i Europa. 

Til toppen