Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Besøkte karbonfangstanlegg i Mississippi

Olje- og energiminister Tord Lien og USAs energiminister Ernest Moniz besøkte fredag kullkraftverket Kemper i Mississippi. Kraftverket bygges med et karbonfangstanlegg og vil stå ferdig i 2014.

Kemper-prosjektet ligger i Kemper County i Missisippi, og består av et kullkraftverk og karbonfangstanlegg. Anlegget åpner i 2014 og vil skille ut rundt 65 prosent av CO2-gassen fra kullet. Gassen vil bli pumpet ned i et oljefelt i nærheten for å få mer olje ut av feltet.

- Skal vi lykkes med karbonfangst må vi dele både kunnskap og erfaring. I går ble USAs energiminister Ernest Moniz og jeg enige om å utvide samarbeidet mellom testsentre for karbonfangst. Samtidig må vi lære av fullskala renseanlegg. Derfor var det viktig for meg å se det som skjer her på Kemper-anlegget. Det har gitt meg både ny kunnskap og nye perspektiver, sier olje- og energiminister Tord Lien.

- For å få maksimalt ut av karbonfangst trenger vi noen fyrtårn. Kemper-prosjektet er viktig og imponerende. Det er et viktig skritt på veien mot vårt felles mål om global spredning av karbonfangst og lagring, fortsatte han.

Under besøket deltok også Mississippis guvernør Phil Bryant.

Torsdag var Tord Lien på ministerkonferansen CSLF om karbonfangst i Washington DC. I forbindelse med konferansen ble USA og Norge enige om å styrke samarbeidet mellom testsentre for karbonfangst, blant annet testsenteret på Mongstad.

Tord Lien og hans amerikanske kollega, Ernest Moniz, besøkte karbonfangstanlegget Kemper i Mississippi. (Foto: Ole Berthelsen/OED)

Det var stor interesse for besøket til Kemper blant lokale medier. (Ole Berthelsen/OED)

 

Under besøket til Kemper. Sittende til høyre er den amerikanske energiministeren Ernest Moniz. (Ole Berthelsen/OED)
Til toppen