Historisk arkiv

Sterk norsk representasjon under Designuken i Milano

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

17 designere fra ti forskjellige norske designstudioer var representert under årets Designuken i Milano. Designuken i Milano utgjøres av Salone del Mobile og Fuorisalone og er en av de viktigste designhendelsene i verden med et besøkstall på godt over 300.000.

Det er med andre ord en sentral plattform for å fremme norsk design i den internasjonale bransjen. I år var totalt 17 designere representert under Designuken i Milano, verdenshovedstaden for design og mote. Blant utstillerne var designeren Andreas Engesvik og Daniel Rybakken som sammen viste fram lampen Light Tray. Engesvik og Rybakkens utstilling fant sted i det anerkjente galleriet Spazio Rosanna Orlandi.

Daniel Rybakken stilte også med egen utstilling i anledning Salone del Mobile sitt 50-års jubileum, etter at han ble tildelt The Design Report Award ved Salone Satellite i 2009. Siren Elise Wilhelmsen stilte ut klokken 365 knitting clock som viser tiden ved å strikke et skjerf på 365 dager, mens Thomas Jenkins blant annet demonstrerte hvordan pulten Slope hjelper å skille jobb fra privatliv for hjemmearbeidende. Siren Elise Wilhelmsen og designtrioen Simen Aarseth, Christoffer Angell og Øyvind Wyller fikk som to av tre designere/designgrupper ”special mention” under utdelingen av årets Design Report Award.

Peter Skogstad ble nominert til trendmagasinet Elle Decorations internasjonale designpris Edida.

Anderssen & Volls stol Konrad hadde en prominent plass i utstillingen til den italienske produsenten Lapalma, britiske benchmark stilte ut Simen Aarseths bord,, Established & sons viste hallgeir Homstvedts lampe Topp, og SCP viste Alex Hellums krakker Ulrik.

De aller fleste av de norske designerne hadde fått støtte fra UDs reisestøtteordning for arkitektur og design.

Ambassaden benyttet også anledningen til å presentere sin nye nettbaserte kulturkalender Now Norwegian Way - http://www.norwegianway.it/. Kalenderen er et samarbeidsprosjekt mellom kulturseksjonen ved ambassaden i Roma og produksjonsselskapet Snob Production og informerer på en enkel og oversiktelig måte om norske kulturevenementer i Italia med tanke på å nå et ungt publikum i landet.