Eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen møter Næringslivsgruppen for bedre kosthold 7. juni

I forbindelse med møtet vil blant annet bensinstasjoner og kiosker slutte seg til intensjonsavtalen som myndigheter og næringslivet har for å redusere inntaket av salt, sukker og mettet fett i befolkningen, samt å øke inntaket av frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter og fisk. Hvordan vi kan fremme et sunt kosthold hos barn og unge er også tema på møtet.

Næringslivsgruppen består av lederne i matvarebransjen. Gruppen jobber sammen om tiltak som kan bedre kostholdet i befolkningen i tråd med Helsedirektoratets anbefalinger og Verdens helseorganisasjons mål. Partene signerte i desember 2016 en intensjonsavtale med konkrete mål for reduksjon av salt, sukker og mettet fett i mat og drikke, og økning i inntaket av frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter og fisk.

Tid: Torsdag 7. juni, 10.00-12.00. Pressen inviteres til kl. 11.15

Sted: Helse- og omsorgsdepartementet, Teatergata 9, Oslo

Selve møtet i næringslivsgruppen er lukket for pressen, men pressen inviteres til å være tilstede når nye bedrifter signerer avtalen.

Statsråden og deltakerne i næringslivsgruppen vil være tilgjengelig for kommentarer etter møtet.