Enklere å ha med kjæledyr på reise til og fra EU

Nye overgangsregler gjør det nå lettere å reise med dyr. En av de største endringene er at Norge nå aksepterer EUs nye dyrepass. Hunder, katter og ildere fra EU-land kan nå komme til Norge med det nye EU-passet.

Fra EU-land til Norge:

  • Hunder, katter og ildere fra EU-land kan nå komme til Norge med det nye EU-passet. Dette gjelder både kjæledyr og dyr som tas inn til Norge for salg, såkalt kommersiell innførsel. Dersom dyrene har EU-pass av den gamle typen, må dette være utstedt før 29.12.2014.
     
  • Skal du til Norge med flere enn fem hunder, katter eller ildere som skal delta på konkurranser eller utstillinger her i landet eller tilbake til Norge med dyr som har deltatt i konkurranser eller utstillinger i EU-land, trenger ikke dyrene helsesertifikat eller klinisk undersøkelse hos veterinær. Alle dyrene må være eldre enn seks måneder. Du må også ha med skriftlig dokumentasjon på at dyrene er registrert for deltakelse i konkurransen eller utstillingen, eller dokumentasjon på at dyrene er registrert hos en forening som avholder slike arrangementer.

Fra Norge til EU-land:

  • Skal du til et EU-land med flere enn fem hunder, katter eller ildere som skal delta på konkurranse eller utstilling, dyrene er eldre enn 6 måneder og du har med dokumentasjon på at de er registrert for deltakelse i konkurransen eller utstillingen, eller dokumentasjon på at dyrene er registrert hos en forening som avholder slike arrangementer, er det fra norsk side ikke krav om at dyrene skal være klinisk undersøkt av veterinær og ha helsesertifikat. Du bør likevel sjekke om EU-landet du skal til krever dette. Ta kontakt med landets ambassade før du reiser.

 Les mer hos Mattilsynet om:

Katt i eske.
Hunder, katter og ildere fra EU-land kan nå komme til Norge med det nye EU-passet. Foto: Colourbox
Til toppen