Etikkprisen til Larvik kommune

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie og interessepolitisk direktør i KS, Helge Eide, delte i dag ut årets etikkpris til Larvik kommune.

–Etisk refleksjon styrker de ansattes faglighet, og er viktig for å møte brukere og pårørende på en god måte. Jeg vil skape pasientens helse- og omsorgstjeneste. Da er det flott at vi kan løfte frem kommuner som arbeider systematisk med etikk, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Høie deler ut etikkprisen 2015
Helse- og omsorgsminister Bent Høie delta ut Etikkprisen 2015 til Larvik kommune. Fra venstre: Helse- og omsorgsminister Bernt Høie, Ingvild Svendsen (Larvik kommune), interessepolitisk direktør Helge Eide (KS) og Tove Akre (Larvik kommune). Foto: Helse- og omsorgsdepartementet.

I juryens begrunnelse heter det blant annet: Larvik kommune har over lang tid arbeidet grundig og systematisk med etikk. Arbeidet er forankret på alle nivåer og brukere blir inkludert på en gode måte.

–En arbeidsplass som legger til rette for åpenhet og refleksjon gir trygge ansatte. Det betyr gode helse- og omsorgstjenester. Nå håper jeg Larvik kan være til inspirasjon for andre kommuner, sier Høie.

Prisen er på 100.000, og skal brukes til etikkarbeid i kommunen. Prisen deles ut for femte gang.  Det er prosjektet Samarbeid om etisk kompetanseheving som er ansvarlig for Etikkprisen. Over 250 kommuner deltar i prosjektet, som er et samarbeid mellom KS, yrkesorganisasjonene, Senter for medisinsk etikk og staten.