Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Får vise grønn laks i Salten

- Havbruk er en stor fremtidsnæring for Norge. Da er det viktig at vi gir folk et innblikk i hvordan moderne oppdrett drives og hvilke muligheter som ligger i næringen, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

Fiskeridirektoratet har gitt Cermaq Norway AS tillatelse til et nytt visningsanlegg i Salten i Nordland. Det spesielle med dette visningsanlegget er at det er knyttet til selskapets grønne konsesjoner. Her vil publikum blant annet få se semi-lukkede merder. Visningssenteret skal ligge på en høyde som gjør det mulig å se rett ned på anlegget under.

Alle som skal drive fiskeoppdrett i Norge trenger tillatelse. I tillegg til kommersielle tillatelser tildeles det også enkelte spesielle tillatelser hvor lakseoppdrett skal vises til publikum – alt fra skoleelever til turister.

-  Her kan folk få lære mer om hvordan laksen de spiser produseres. Visningsanlegget retter seg mot alle, både skoleklasser fra nærområdet og utenlandske turister. Mesteparten av laksen vi produserer går til eksport, og dette en unik mulighet for å vise forbrukere hvor maten kommer fra, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker.

 

 

 

 

Til toppen