Finn din fiskeperle hos Statskog

Statskog er landets største forvalter av jakt og fiske og presenterer nå 10 fiskeperler i ulike landsdeler i Norge.

– Her finner du fiskeopplevelser i norsk natur av ypperste klasse. Prøv dem og finn din favoritt, oppfordrer landbruks- og matminister Olaug Bollestad. 

Statskog forvalter 59 millioner dekar Utmark og tilbyr fiske i 60 000 vann. 

Kveldsstund ved Nutevatn.
Kveldsstund ved Nutevatn/Valle. Foto: Jon Erling Skåtan/Statskog

– For meg er det ekstra stas å løfte fram fiskeperlene. Dette er knallbra områder med fiske som både frister sportsfiskeren og passer til hele familier. Her snakker vi om noe som er billig og bærekraftig, spennende og sterkt undervurdert, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget. 

Flensmarka i Røros.
Flensmarka i Røros. Foto: Anders Eriksen/Statskog

Synliggjør opplevelser

Statskog legger til rette for friluftsliv på store områder i landet. Gjennom å beskrive konkrete opplevelser ønsker Statskog å synliggjøre verdier knyttet til friluftsliv og gjøre det enklere for folk å ta del i dem.

– Det som er ekstra gøy med disse perlene er at de er dine og mine. Statskog forvalter en femtedel av Norge på vegne av oss, sier Bollestad.

Sagvassdalen i Hamarøy.
Sagvassdalen i Hamarøy. Foto: Kjell Fredriksen/fotoinord.no

Åpne buer og hytter

Etter å ha hatt korona-stengte hytter i en lengre periode i vår, åpnet Statskog overnattingstilbudene sine igjen fra og med juni. Dermed er det fullt mulig å få med seg naturopplevelser på lavbudsjett. 

Det er åpne buer eller rimelige utleiehytter i tilknytning til de fleste perlene som nå presenteres. Det er også ofte mulig å leie båt, enten som følger med hytta eller gjennom Norges Jeger- og Fiskerforbund. 

God tur og skitt fiske!

Om Statskog:

Statskog forvalter og utvikler statlige skog- og fjelleiendommer. Totalt forvalter Statskog 58 millioner dekar eiendom på vegne av fellesskapet. Dette utgjør en femtedel av Fastlands-Norge. Dette skaper verdier til staten og sikrer befolkningen tilgang til jakt, fiske og friluftsliv.

Selskapet er organisert som statsforetak. Staten er 100 prosent eier av Statskog SF. Eierskapet utøves av Landbruks- og matdepartementet.

Klubbfjelltjønnhytta åpen bu på Helgeland.
Klubbfjelltjønnhytta åpen bu på Helgeland. Foto: Svein Aarsnes/Statskog