Folkefest og åpning av nytt kraftverk på Helgeland

Dette innholdet er mer enn 5 år gammelt. Informasjonen kan derfor være utdatert.

Olje- og energiminister Tord Lien åpnet lørdag Helgeland Krafts nye vannkraftverk i Forslandsdalen i Leirfjord. Øvre Forsland kraftverk bidrar med ny fornybar energi til regionen, men har også høstet mye anerkjennelse for sin utforming og design i godt samspill med omkringliggende natur.

- Vannkraft er og blir ryggraden i norsk kraftforsyning. Slik har det vært i over 100 år og slik vil det fortsette. Dette er fornybar kraftproduksjon som forsyner både næringsliv og husholdninger med ren strøm, sier olje- og energiminister Tord Lien.

- Å åpne et nytt vannkraftverk er i seg selv grunn nok til å feire, men det Helgeland Kraft har gjort her, er å gå tilbake til å tenke estetikk når de bygger. Her er det bygget på naturens premisser, noe som gjør anlegget til mer enn bare en bare en kraftstasjon, sier olje- og energiminister Tord Lien.

Til tross for et øsende regnvær tok over 300 mennesker turen til Forslandsdalen i anledning åpningen av det nye kraftverket. Der ble det både underholdning, musikalske innslag og anledning til å ta anlegget i nærmere øyesyn.

(Olje- og energiminister Tord Lien sammen med Tom Eilertsen, styreleder i Helgeland Kraft. Ordfører i Leirfjord, Magnar Johnsen, produksjonssjef i Helgeland Kraft Torkil Nersund og Ove Brattbakk, administrerende direktør i Helgeland Kraft.)

 (Olje- og energiminister TordLien sammen med produksjonssjef Torkil Nersund og adm dir, Ove Brattbakk. Begge fra Helgeland Kraft.)