Forsker for å utvide bringebærsesongen

Fersk bringebær er blitt så populært at norske dyrkere ikke klarer å skaffe nok. Nå arbeider forskerne med å utvide sesongen.

Bringebærsultne forbrukere gjør at de norske produsentene har alle muligheter til å selge mye mer norsk bær. Men da må sesongen utvides. Nå samarbeider jordbærdyrkere med forskere fra Bioforsk for å få norsk bær tidligere ut på markedet.

I Rogaland prøver dyrkerne blant annet gamle veksthus som ikke kan brukes til varmekjære vekster som tomater lenger. Men bringebær kan trives der, og det kan få norsk bær på markedet i maj-juni når bærsalget er stort. 

Bringebærstormakt

Mer fersk bær til det norske markedet kan være bare en begynnelse. Norge har mulighet til å levere både fersk bær og bær til syltetøy i andre land, også.

– Vi har et kjempemarked i resten av verden, konstaterer kvalitetssjef Jens Strøm i Bama. – I Norge har vi bringebær med veldig bra kvalitet, og vi har god hygiene, sier han.

Fersk bringebær er blitt så populært at norske dyrkere ikke klarer å skaffe nok. Nå arbeider forskerne med å utvide sesongen. Foto: Colourbox
Til toppen