PRESSEINVITASJON

Forsøker å flytte genetisk viktig ulv søndag 3. januar

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn vil være på Koppang søndag 3. januar når Statens naturoppsyn gjør et forsøk på å radiomerke og flytte den genetiske verdifulle ulven og maken hans fra Deisjøreviret.

Klima- og miljødepartementet bestemte i desember 2020 at det skal gjøres forsøk på å flytte ulvene for å hindre at de blir felt under pågående lisensfellingen av streifulv utenfor ulvesonen. Oppdraget med å flytte ulvene er gitt til Miljødirektoratet ved Statens naturoppsyn.

Dersom Statens Naturoppsyn lykkes med å lokalisere og bedøve ulvene fra helikopter, vil de bli flydd til et egnet sted i nærheten av Koppang. Der vil de bli tatt ut av helikopter og bli radiomerket før de vil bli fraktet til sitt nye oppholdssted.

Det vil være muligheter for foto og intervju med statsråd Sveinung Rotevatn og ansatte i Statens naturoppsyn før ulvene flyttes.

Akkurat hvor ulvene settes ned vil bestemmes i morgen formiddag, men det vil være i nærheten av Koppang. Media som ønsker å være til stede, må være i Koppang sentrum seinest klokka 10.30. Der kan de få nærmere beskjed om oppmøtested ved å kontakte kommunikasjonsrådgiver Tone Hertzberg på mobil: 911 91 313.