Aktiver Javascript i din nettleser for en bedre opplevelse på regjeringen.no

Frontex, retur og radikalisering i Brussel

Torsdag 6. desember møtes EUs innenriksministre til rådsmøte i Brussel. Statssekretær Torkil Åmland (FrP) deltar fra Norge når EU- og Schengen-landene diskuterer aktuelle saker på justis- og innenriksfeltet.

Møtet er det siste under Østerrikes formannskap i EU og på dagsordenen står blant annet forslag til endringer for EUs grense- og kystvaktbyrå (Frontex) og returdirektivet. Endringene er en videreutvikling av Schengen-samarbeidet som Norge deltar i.

– Det er viktig at personer som ikke har rett til å oppholde seg i Europa returnerer til sitt hjemland eller et annet trygt land. Vi ser derfor positivt på at Frontex får styrket sitt mandat på returområdet og for samarbeid med tredjeland. Det er bra at man arbeider for å effektivisere returarbeidet gjennom å revidere returregelverket (returdirektivet), sier statssekretær Torkil Åmland. 

EUs internettforum

Statssekretæren deltar også på EU internettforum. Forumet er en møteplass mellom EU, europeiske land og representanter for teknologiselskaper for å samarbeide om å redusere tilgangen til terrorrelatert materiale på nett.

– Å forebygge radikalisering og rekruttering gjennom internett er et prioritert område for regjeringen. Jeg ser frem til å delta i diskusjonen om hvordan vi sammen kan redusere og motvirke terrorrelatert innhold på nett. God forebygging og samarbeid med det sivile samfunnet og næringslivet er viktig, sier Åmland.

Fra bransjen deltar blant annet representanter fra Facebook, Google, Microsoft og Twitter.

Til toppen